Saplamalar | Gege Bağlantı Elemanları

Saplamalar

Saplamalar

ÇAP:M 6 mm- M 220 mm
BOY:150 mm- 20.000 mm
KALİTE:F 1554 - 4.6- 5.8- 6.8- 8.8 - 10.9 - 12.9 – A2- A4 - A320 - A193 - A307 - ASME B16.5- A36 - F 554 - A320

 

 

Saplama civatalar, metal endüstrisinde en çok kullanılan civata türlerinden biridir. Sürekli sökülüp takılan bağlantı elemanlarında kullanılır. Belirli çaplarda ve boylarda üretilirler ancak isteğe bağlı olarak özel ölçülerde de üretilebilirler. Şekil olarak civatayı andırırlar ancak farklı kalınlıkta ve uzunlukta olan yuvarlak metal silindirik parçaladır ve civata gibi somunla kullanılmaz. Ostim saplama sanayimize gelerek istediğiniz ölçülerde kaliteli ve kullanışlı saplamaları tedarik edebilirsiniz.

Saplama Civata Nerelerde Kullanılır?

Saplama civatlar genellikle ana parçanın gövdesi üzerindeki kör deliklerde kullanılırlar. Bu delikler sayesinde iki parçayı sağlam bir şekilde birleştirirler. İç içe geçmiş bir gövde üzerine eklenen parçaların bağlantısı için saplama civatalar tercih edilmektedir.Saplama civatalar paslanmaya karşı olan özel çinko maddeden üretilirler ve hırdavat sektörünün en önemli parçalarından biridirler.Oldukça geniş kullanım yelpazesine sahiptirler. Örneğin prefabrik yapılarda ankraj olarak kullanılırlarken asansör kabinlerinde flanş olarak kullanılırlar. Araçların akslarından tutun da uydulara kadar her yerde kullanılabilirler.


Saplama Civata Çeşitleri Nelerdir?

Saplama civatalar ihtiyaca göre farklı tiplerde üretilmektedirler fakat sizler için en çok kulanılan saplama civata tiplerini aşağıda sıraladık. Ostim saplama sanayimize gelerek aşağıdaki veya istediğiniz tipteki bir saplamayı istediğiniz miktarlarda tedarik edebilirsiniz.

Yivli Uçlu Saplama: İki parça arasında sızdırmayı önlemek için yivli uçlu saplamalar tercih edilmektedir.

Tapa Uçlu Saplama: Farklı uzunluklardaki parçaların birbirine uyumlu bir şekilde geçmesi için tapa uçlu saplama kullanılmaktadır.

Tam Boy Dişli Saplama: Gövde bölümünün neredeyse tamamı dişlidir. Başka bir bağlantı elemanıyla diğerinin kusursuz bir şekilde birbirine bağlanmasını sağlar.Kısmı ve her iki ucu dişli saplama olmak üzere iki türü vardır.

Çift Uçlu Saplama: Eğer birbirine bağlanacak parçalar eşit uzunluktaysa çift uçlu saplamalar tercih edilir.

Diğer çok kullanışlı saplama çeşitleri: Aks saplama,tam diş saplama,çift taraflı trifon saplama,yarım dişli saplama,galvaniz kaplamalı tam dişli saplama,whitworth tam dişli saplama,pahlı tam dişli saplama,tam dişli kimyasal saplama,tam dişli saplama,egzoz saplaması,yarım diş saplama,donatı vida dişli ankraj,kimyasal saplama,çelik tam diş saplama.


Gijon Saplama

1m ve üzeri olan orta kısım hariç diğer kısımlara diş açılan başsız silindirik bir saplamadır. Bir diğer adı tij çubuğudur.Civata yeterli uzunluğu karşılayamadığı için ve kör deliklerde kullanılmaktadır. İsteğe göre farklı boyutlarda üretilebilmektedir ancak genellikle M4 ve M16 aralığında üretimleri yapılır. Özel karışımlı çinkodan üretildikleri için paslanmaya karşı oldukça korunaklıdırlar. Dişli yapısı bağlantı elemanına yüksek mukavemet özelliği kattığı için askı sistemlerinde çokça tercih edilmektedir. Gijon saplamanın kullanım alanları ise; prefabrik yapı, otomotiv,inşaat ve uydu-iletişim gibi sektörlerdir.

Ankraj Saplama

Ankraj saplama, yapıları betona tutturma ve demirleme amaçlı kullanılmaktadır. Pasif,geçici ve kalıcı ankraj olmak üzere üç çeşidi bulunmaktadır.

Pasif Ankraj: Ankraja hareket ederek zeminin taşınmasını sağlarlar. Genellikle zemin yüzey levhasına çekilerek kullanılırlar.

Geçici Ankraj: İnşaat esnasında kullanılan geçici ankraj adından da anlaşılacağı üzere geçici bir süre fayda sağlar. Kullanım &o